måndag 1 november 2010

Tystnad är lyx - församlingen bjuder in

– När man slappnar av börjar man lätt att frysa, vi har höjt temperaturen i lokalerna, säger prästen Andrea Olming till tidningen Helsingborgs Dagblad.

Det är tredje hösten hon leder en retreat i Billeholms kyrka. Den här gången samlar retreaten kvinnor, men inga män. För dem som inte varit med förr förklarar Andrea att man kan reagera på olika sätt och att allt är normalt och inget är konstigt. Efter gemensam frukost och genomgång av dagen börjar retreaten med en andakt. Sedan går man in i tystnad. Årets retreatdfag hölls i torsdags den 28 oktober 2010.
I Guds tystnad får jag vara ordlös, still utan krav...
Du som följer Livet i Svenska Kyrkan känner säkert till fler församlingar som erbjuder kortare eller längre retreater. Ge gärna en kommentar till den här bloggposten och berätta hur det går till i din församling eller ge ett annat exempel. Länka gärna till en webbsida om retreat i Svenska Kyrkan.

Norberg-Karbennings församlingar höll retreat hela den gångna helgen. I Hässleholms församling blir det retreat om ett par veckor. Ungefär vid samma tid hålls retreatdagar i Botkyrka församling.

Livet i Svenska Kyrkan har tidigare skrivit om retreat i Örsundsbro.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar