lördag 10 oktober 2009

Konferens: Kyrkan är bättre än vi trodde

Fredag 6 november - lördag 7 november inbjuder Sollentuna församling till en konferens om församlingsutveckling i Kummelby kyrka med temat "Kyrkan är bättre än vi trodde". (Klicka vidare till en pdf med hela inbjudan) Prästen Gita Andersson skriver i inbjudan:

Kyrkan bättre än vi trodde! Det säger de som vid vuxen ålder kommit till tro på Jesus och fått en tillhörighet till församlingen. Och vi tror att det är sant! Vår erfarenhet är att när människor i tro på Jesus fungerar tillsammans i en gemensam längtan och riktning, då växer en ny tillit fram som blir en förändringsfaktor i både församling och samhälle. Kummelby är en distriktskyrka i Svenska kyrkan Sollentuna. Under de senaste åren har allt fler funnit en tillhörighet till kyrkan, främst genom Alphakursen som genomförts varje termin i tolv år. Tillväxten har lett till en utveckling av såväl gudstjänstliv som församlingsliv, ledarskap, strukturer och växtplatser för frivillighet. Av detta vill vi ge vidare!

Det hela startar med fika och registrering kl 9.00. En timme senare börjar det egentliga programmet. Gemensamma föreläsningar varvas med parallella seminarier. Deltagaravgiften är blygsamma 700 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar