måndag 6 december 2010

Diakonen Jan Johansson är en snäll och jobbig typ

Svenska Kyrkans magasin Amos är delas i dagarna ut till en halv miljooo.ooon hem på många orter runt om i landet. I det senaste numret intervjuar Göran Tonström sin vän diakonen Jan Johansson i Linköping.

Läs hela intervjun här: – Ibland förlitar jag mig på det ovetenskapliga i att ett under ska ske. Inte sällan inträffar det undret och ingen blir då mer förvånad än jag.

Amos är en av Sveriges största tidningar med en upplaga på runt halvmiljonen varje nummer.

Inte mycket klår gratistidningen med en upplaga på 500 000. Tänk att så fantastisk läsning finns så tillgänglig för så många. Amos handlar om livsfrågor och kristen tro med avstamp i det allmänmänskliga. Som redaktionen skriver:
Relationer, livsval, människovärde. Ämnen som humor, ånger, snällhet, arbetslöshet, vänskap, vrede, sorg och längtan. Vi har utvecklat vårt eget sätt att göra magasinsjournalistik av eviga frågor. En blandning av högt och lågt, humor och allvar i reportage, intervjuer och kommentarer. Du kan fråga prästen, tävla om religiösa prylar och höra kändisen svara på frågor som andra tidningar inte ställer.
Amos ges ut av Berling Press AB, som också ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren, och ägs av Svenska Kyrkan och Svenska Missionskyrkan. Det kommer sexnummer om  året och har omkring 25 olika lokala editioner. Första numret kom ut till påsk 2001, så nästa år firar Amos tioårsjubileum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar