söndag 14 mars 2010

En riktig vattenhink i Säffle

Igår gästade jag Svenska Kyrkan i Säffle. Över 60 förtroendevalda var samlade till en heldag i Kila församlinghem. Pastoratets kyrkoherde Lena Skoting talade om vatten och bröd i morgonbönen. Med sig från församlingsgården inne i Säffle hade hon tagit med sig en plasthink som informatören Anders hade knåpat ihop. En riktig hink som de digitala som just dessa fasteveckor samlar pengar till rent vatten.

På webbplatsen för Svenska Kyrkan i Säffle hittar jag en digital bönbok. Den som surfar in på sajten påminns redan på startsidan att bönen har sin givna plats i varje gudstjänst. Med en enkelt formulär samlar Svenska Kyrkan i Säffle in böneämnen till kommande gudstjänster.

Svenska Kyrkan i Säffle är ett pastorat med nio församling och 14 kyrkor. En gemensam grupp för hela pastoratet driver på det internationella arbetet. Tack vare missionärer med kopplinng till Säffle har pastoratet ett särskilt engagemang i Costa Rica.

På webbplatsen lyfter man fram medlemskapet i Svenska Kyrkan och motiverar det med fyra kraftfulla nyckelord: tro, tradition, solidaritet och trygghet.

Text och bild: Martin Garlöv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar