fredag 5 februari 2010

En slags flashmob för kyrkomusiker?

Jubilate är en årlig musikfest av och för kyrkomusiker i Stockholms stiftet. Årets festival, startade igår 4 februari och pågår fram till söndag 7 februari. Så gott som alla kyrkor i stiftet är inblandade.


- Under Jubilate får vi höra körer från olika kyrkor sjunga det de själva vill bjuda på och sångare från olika församlingar som samlas kring ett speciellt verk, berättar stiftsmusiker Erika Alfredsson Bohlin på stiftets webbplats.

Musikfesten inleddes med en repetition i S:t Jacobs kyrka då alla stiftets körer bjuds in att vara med i körledarkören. Det blir alltså storsamling för många kyrkomusiker som annars många gånger jobbar på i de mindre sammanhangen.

Ikväll fredag 5 februari, blir det  Sing-along-konsert i S:t Matteus kyrka. Och imorgon framförs Benjamnin Brittens verk Noas ark i Kungsholms kyrka med 130 barn och unga från flera av stiftets församlingar tillsammans unga musiker från Lilla Akademin.

Sveriges Radios Mitt i musiken rapporterar.

Jubilate är ett samarbete mellan Stockholms stifts kyrkosångarförbund, Stockholms stifts kyrkomusikerförening, Sensus och Stockholms stift. Jubilates egen webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar