måndag 16 november 2009

Konfirmander på webben - mer än för rekrytering

Församlingar som använder webben för att berätta för unga om konfirmationsundervisningen de erbjuder blir allt vanligare och det är bra. På några håll har stiften tagit initiativ och erbjudit församlingarna större kampanjer, så t.ex. i Stockholm och Västerås. Ett nytt lokalt exempel på en församling som rekryterar med hjälp av webben är Ekerö församlng. Ett annat är Svenska Kyrkan i Örebro.

Positivt är att alltfler församlingar också använder nätet i konfirmandarbetet. Församlingarna i Säffle har en webbplats om 70 stegen, den metod de använder i sitt konfirmandarbete. I Lunds domkyrkoförsamling syns konfirmanderna och deras ledare på YouTube med egna kanalen Ung i Lund.

Marknadsföringskampanjer är för förstås inte det som avgör saken, utan innehåll i konfirmationsundervisningen och allra mest att uthållighet jobba med hög kvalitet. Härnösands stift har prioriterat konfirmanderna och konfirmandledarna i många år. Det har gett resultat. Stiftet stöder församlingarnas arbete med utbildning.

Du som vet om fler församlingar som använder webben i sitt konfirmandarbete, hör av dig till Livet i Svenska Kyrkan. Mejla bloggens redaktör Martin Garlöv eller skriv direkt en kommentar till den här bloggposten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar