Överallt i vårt land packar människor en ryggsäck, provgår skor och kängor och väljer en vandringsstav. En del börjar i Frankrike och tar sig till Spanien, en del går till Trondheim, en del avslutar med tidebön och kanelbulle i Vadstena och en del stakar upp nya vandringsleder hemmavid. Alla är vi stadda på pilgrimsfärd.
Är du på väg? Har du nått målet? Har du kommit hem igen? Drömmer du om att gå? frågar Anna Braw och hennes redaktion.
Vad Libris ser fram emot är att du kommer att dela med dig av en pilgrimstanke, ett pilgrimstips, en pilgrimsbön, ett recept på pilgrimsmat, ett pilgrimsminne, klassiska pilgrimsråd, en pilgrimsliknelse, utdrag ur din pilgrimsdagbok, några pilgrimsbilder ur din kamera eller ditt skissblock, en pilgrimslegend, ett pilgrimscitat som gjort vägen kanske inte kortare men ännu vackrare, en pilgrimsvägbeskrivning, en pilgrimssång …
Är du en av dem som tar emot pilgrimer på vägen eller när de kommer fram? Vad har du att berätta?
Är du en av dem som hjälper andra att gå, kanske med vandringsled, kanske med dagsprogram, kanske genom att samla grupper, kanske i förberedelser och samtal efter vandringen? Vad vill du visa, och vad ser du själv?
Före september månads utgång 2011 behöver förlaget få ditt bidrag skickat till sig.
Kontaktuppgifter: pilgrim@libris.se och Pilgrim, Libris förlag, Box 1213, 701 12 Örebro
Lunds stift i Svenska Kyrkan har sin egen gård Åkersberg i Höör. Där får den som vill låna en Frälsarkrans för att ta med på en kort pilgrimsvandring (OBS länk till direkt till pdf) i grannskapet. Stockholms stift ordnar flera pilgrimsvandringar i sommar. Karlstad stift annonserar om pilgrimsritt till häst. På Österlen i Borrby och Östra Hoby församling finns "pilgrimsprästen" Jonas Ahlner.
Läs även andra bloggares åsikter om pilgrim, pilgrimsvandring, kyrkan, böcker, bok
Läs även andra bloggares åsikter om pilgrim, pilgrimsvandring, kyrkan, böcker, bok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar